Manager Non-Financial Riskmanagement - VERVULD

Locatie: Amsterdam, Provincie Noord-Holland, Nederland
Datum Geplaatst: 23-04-2018
Ben jij een ervaren manager op het gebied van operational risk, information risk, business continuity management en past jouw leiderschapsstijl bij een moderne en veranderingsgerichte organisatie met zelfstandige specialisten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 


Manager Non-Financial Riskmanagement

Als Manager van het Non-financial Risk Management (NFRM) team binnen GRM heb je een brede en dynamische rol waarin inhoudelijke expertise en managerial kwaliteiten samenkomen. Je rapporteert rechtstreeks aan de Directeur GRM en werkt nauw samen met de andere managers binnen GRM. Het NFRM domein is sterk in beweging en bestaat uit operational risk, information risk en business continuity management. Onderwerpen zoals operational excellence, outsourcing en cybercrime staan hoog op de agenda. Ben jij een ervaren manager in dit gebied en past jouw leiderschapsstijl bij een moderne en veranderingsgerichte organisatie met zelfstandige specialisten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Onderdeel van het takenpakket:
 • Manager van een team met 8 non-financial risk specialisten;
 • Verantwoordelijk voor het groepsbrede risicobeleid en control framework;
 • Gesprekspartner voor het senior management van de diverse business segmenten;
 • Bepalen van de risk appetite en versterken van de risicocultuur binnen de organisatie;
 • Leidende rol in het groepsbrede Compliance & Operational Risk Committee;
 • Aanspreekpunt voor de toezichthouder DNB inzake NFRM thema’s
 • Externe ontwikkelingen signaleren en vertalen naar de interne organisatie.


Wij bieden

De cultuur van Van Lanschot Kempen biedt veel ruimte voor initiatief en ondernemerschap. We zijn een relatief kleine en informele organisatie, maar wel met de nodige complexiteit. Je kunt daardoor direct veel impact maken binnen jouw vakgebied en meewerken aan de toekomst van de bank. We bieden je alle ruimte je verder te ontwikkelen en te groeien in jouw functie en binnen de organisatie.

De persoonlijke bedrijfscultuur, de ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling en de dynamische werkomgeving maken Van Lanschot Kempen uniek in haar soort. Bovendien bieden wij een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waarin persoonlijke en vakinhoudelijke opleidingsmogelijkheden centraal staan. Hierbij kun je denken aan de mogelijkheid om de functie flexibel in te delen, opleidings- en ontwikkelmogelijkheden en een dynamische werkomgeving aan de Zuid-As in Amsterdam. Wij willen onze organisatie versterken door meer inclusie en diversiteit op de werkvloer. Voldoe je aan de eisen en breng jij diversiteit? Dan nodigen wij je expliciet uit om te solliciteren.Functie-eisen

 • Werken bij Van Lanschot Kempen betekent allereerst dat je je herkent in onze kernwaarden: ondernemersgeest, vakmanschap, toewijding en specialisatie.
 • Je hebt minimaal 7 - 10 jaar werkervaring binnen het non-financial risk domein in de financiële sector, als specialist én als manager.
 • Om succesvol te zijn binnen onze organisatie is het belangrijk dat je pragmatisch en veranderingsgericht bent.
 • Je kunt snel schakelen tussen verschillende disciplines en niveaus en je durft beslissingen te nemen.
 • Voor deze rol zoeken wij een manager met een flexibele leiderschapsstijl die in staat is om hoogopgeleide professionals van verschillende leeftijden te motiveren en te inspireren.
 • Verder beschik je over een stevig netwerk in de sector en ben je goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.


Over de organisatie

Het verhaal van Van Lanschot Kempen is een boeiend verhaal over het oudste onafhankelijke financiële instituut van Nederland. We werken opgeteld al bijna vier eeuwen met grote toewijding en financieel vakmanschap aan de vooruitgang van onze klanten. Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot Bankiers en Kempen hebben met particuliere en institutionele klanten. Private Banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring. Duurzaam ondernemen speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zijn een integere wealth manager met respect voor de wereld om ons heen en met oog voor volgende generaties. We streven ernaar waarde te creëren voor onze belanghebbenden; niet alleen in financiële maar ook in sociale, ecologische en maatschappelijke zin.
 

De afdeling

De afdeling Group Risk Management (GRM) is verantwoordelijk voor de beheersing van alle financiële en niet-financiële risico’s binnen Van Lanschot Kempen. De afdeling bevindt zich in het hart van de organisatie en is nauw betrokken bij zowel strategische projecten als de dagelijkse operatie in de business. Naast het opstellen van de risk appetite en het monitoren van risico’s zijn we ook gesprekspartner en adviseur voor het senior management en aanspreekpunt voor de toezichthouder. GRM rapporteert rechtstreeks aan de Executive Board en bestaat uit ruim 30 enthousiaste professionals.  
 

Interesse!

Is deze functie op jouw lijf geschreven, laten we dan in gesprek gaan!
Solliciteren kun je via de knop solliciteren of stuur je CV naar dennis@diferent.nl. 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dennis Verschoor, bereikbaar op 06-46 72 71 72.
 


 
of
this job portal is powered by CATS